Järjetön hyökkäys jääkiekkokaukalossa – Seura antoi potkut

Ruotsissa HockeyAllsvenskan ottelussa Västerås vastaan Rögle nähtiin hyvin erikoinen tilanne lämmittelyssä. Röglen kandalaishyökkääjä André Deveaux nimittäin sekosi täysin.

Deveaux otti muutaman potkun ja löi yllättäen Västeråsin kapteeni Per Helmerssonia mailalla jaloille. Tästä alkoi kaksikon välinen paini.

Se oli pelkurimainen temppu. Katsoin vain lämmittelyämme selkä heitä vasten. Ja sitten yhtäkkiä tunsin iskun ja kaaduin. Se oli pahinta, mitä olen kokenut jääkiekkoilijana, Helmersson ihmetteli.

Deveauxin ei näe tilannetta yhtä vakavana. Hänen mukaan vastustajat ampuivat kiekkoja heitä kohti ja siitä syntyi kahakka.

Minä sain edellisessä pelissä taklauksen takaa päin. Minulla on vieläkin aivotärähdyksen oireita siitä. Mutta kukaan ei puhu siitä mitään. Tämä on naurettavaa.

Liigan rangaistuksen Deveaux lupasi ottaa vastaan hymyillen. Rangaistusta ei annettu, mutta Rögle antoi potkut Deveauxille.

Paheksumme joukkueena tapahtunutta. Se ei ollut hyväksyttävää käytöstä. Yllätyimme siitä, että jätkä, joka on muuten rauhallinen ja jota arvostetaan ryhmässä, polttaa päreensä noin. Hänen tekojaan ei voi puolustella, puheenjohtaja Håkan Eriksson sanoi.

Deveaux jatkoi uhittelua vielä potkujen jälkeenkin. Deveaux kuitenkin pyysi tiedotteessa myös anteeksi Helmerssonilta.

Tunteet veivät minut mukanaan. Maineeni näyttäisi kuitenkin pelastavan minut, sillä en ole väkivaltainen pelaaja. Jos jotain, niin intohimoinen pelaaja. Minun tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa vakavaa vammaa ja olenhan paljon isompi kuin Helmersson. Jos olisin halunnut, hän ei olisi pystynyt pelaamaan siinä ja seuraavassa pelissä, Deveaux totesi tiedotteessa.

912@70

Kategoria(t): Jääkiekko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *