Jääkiekon MM-kisat – lätkäviihdettä parhaimmillaan!

Lätkän MM-kisat lähestyvät jo puolivälin krouvia ja jo tähän mennessä olemme saaneet nähdä huippulätkää, yllätyksiä, selkäsaunoja ja muutenkin maalirikkaita pelejä. Ja näitä saamme varmasti vielä lisää!

Tähän mennessä ehkä suurin positiivinen yllättäjä on ollut USA, jonka kerrottiin lähtevän C-joukkueella liikenteeseen. No, ei joukkueessa mitään isoja staroja ole, mutta joukkueena peli kulkee. Joukkuehenkeä ovat varmasti lujittaneet joukkueen säännölliset vierailut Ostravan keskustassa maistelemassa paikallista ”kulttuuria”. USA on tähän mennessä pöllyttänyt Leijonien turkkia lukemin 5-1 ja Venäjän karhukin sai turkkiinsa lukemin 2-4. Mahtoiko kukaan uskaltaa antaa tuohon USA:lle voittoa povaavat pitkäveto vihjeet.

Isoja maalimääriä ja vedonlyöntikertoimia

Ehkä kisojen yksi parhaista otteluista nähtiin jo avauspäivänä kun Tsekki ja Ruotsi ottivat yhteen Prahassa. Tsekin hurja nousu takaisin peliin sai yleisön aivan pähkinöiksi, tosin ottelun antikliimaksi nähtiin sitten voittolaukauskisassa jossa Ruotsi oli parempi. Lukemat 5-6 kertovat kuitenkin melkoisesta maalijuhlasta.

Vedonlyöjiä on hemmoteltu isoilla maalimäärillä ja tulosvedoissa kertoimet ovat nousseet varsin korkeiksi. Kanadan ja Saksan välinen ottelu päättyi lopulta 10-0 lukemiin, harvemmin tällä tasolla moisia lukemia näkee. Kymmenen maalia saatiin myös keskiviikon ottelussa Ruotsi – Kanada, jossa Ruotsi oli jo 3-0 johdossa ensimmäisen erän jälkeen. Kanada käänsi erätauolla uuden vaahteralehden ja purjehti lopulta 4-6 voittoon. Kanada on muutenkin ollut maaliahne joukkue, sillä neljässä ensimmäisessä pelissä se on tehnyt jo 28 maalia. Erilaiset tasoitusvedot ovatkin tuoneet runsasmaalisissa peleissä pelaajille mukavia tienistejä.

Suomi – Venäjä tulossa

Suomalaisittain yksi odotetuimmista otteluista pelataan alkusarjan viimeisenä päivänä, jolloin vastaan asettuu itäinen naapurimme Venäjä. Toivottavasti Leijonien jatkopaikka neljän parhaan joukkueen joukossa on jo siihen mennessä varmistunut, vaikka viime vuosista Venäjää vastaan pelatuista peleistä on varsin hyviä kokemuksia. Venäjällä on tänäkin vuonna kova nippu MM-kisoissa, Bobrovski, Belov, Medvedev, Panarin, Malkin, Tikhonov, Tarasenko, Kovalchuk…

Kategoria(t): Aiheeton Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *