Suomen Leijonat ja tuleva jääkiekon World Cup 2016

Juuri ollaan päästy maistelemasta Jääkiekon MM-kisojen hopeatoffeita, niin lyödään jo lukkoon tämän vuoden kovimman jääkiekkoturnauksen pelaajaluetteloita. Kyllä, tämän World Cupin rinnalla Venäjän MM-kisat olivat vain esilämmittelyä, sillä melkein kaikki NHL-pelaajat tai ainakin parhaimmisto tulee pelaamaan Torontossa pelattavissa jääkiekon World Cup peleissä syyskuussa 2016.

Vaikka Suomi hienosti MM-kisoissa pelasikin, niin kyllähän tulevissa kisoissa tuo finaaliin pääsy olisi jo puoli voittoa, sen verran kovaa nippua esimerkiksi Ruotsin joukkueeseen on kasattu. Kanada tulee luonnollisesti olemaan todella kova, samoin USA ja ihan uudenlaisen joukkueen kisoihin saavat Venäjä ja Tsekki.

Kun pelaa rahasta voittajaa, voi tässä vaiheessa asetetulla vedolla saada syksyllä mukavan sadon. Suomen kerroin esimerkiksi Unibetillä on tasan 10.00, ja edelle kertoimissa menevät Kanada, Venäjä, USA ja Ruotsi.

Leijonat vahvistuivat – puolustus heikoin lenkki?

Maalivahtiosaston pitäisi olla ihan kunnossa, Tuukka Rask ja Pekka Rinne ovat näyttäneet olevansa parhaimmillaan NHL:n parhaita maalivahteja. Siihen kylkeen vielä Venäjän kisojen paras kassari, Mikko Koskinen niin se osasto on oikeasti kunnossa.

Puolustuksessa koettiin jo ensimmäinen takaisku, kun Jyrki Jokipakka kävi leikkauksessa ja toipuminen World Cupin peleihin on erittäin epätodennäköistä. Esa Lindell, Olli Määttä, Sami Vatanen, Rasmus Ristolainen, Ville Pokka, Sami Lepistö… eihän näillä Kummelin sanoin kuuhun mennä, mutta World Cupiin sen on riitettävä.

Hyökkäykseen saatiin MM-kisojen jäljiltä muutama mielenkiintoinen lisänimi NHL-pelaajien rinnalle, kun Patrik Laine ja Sebastian Aho valittiin oikeutetusti joukkueeseen. Onhan Suomella kovia nimiä ja ihan tässä jo vesi kielellä odottelee jälleen Jokinen – Barkov – Laine kolmikon hyökkäyskuvioita. MM-kisajoukkueen lisäksi joukkueessa viilettävät mm. Stanley Cupin finaaleissa pelaava Joonas Donskoi, Lauri Korpikoski, Jori Lehterä, Teuvo Teräväinen, Erik Haula ja Valtteri Filppula, joten on siellä Leijonapakka vahvistumassa mainiosti.

Toivottavasti NHL-pelaajat tullaan näkemään myös tulevissa vuoden 2018 talviolympialaisissa, tätä arvostaisivat ennen kaikkea jääkiekkofanit ja olympia veikkaus kärpäsen puremasta nauttivat pelurit. Suomen kokeneimmat pelaajat ja lahjakkaimmat nuoret pelaajat voisivat vihdoinkin ottaa kisoista sen kaivatun kultaisen mitalin. Suomen tie on vienyt jo arvokisoissa (olympialaiset ja MM-kisat) 12 kertaa finaaliin, mutta 10 kertaa tuomisena on ollut hopeinen tuliainen. Seuraava paikka kirkastaa MM-hopea on syksyllä kun World Cup –pelataan Kanadassa. Edellisessä World Cupissa 2004 Suomi oli Kanadan jälkeen… kakkonen.

Kategoria(t): Jääkiekko Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *