Itävallan huipputulos nosti osakkeita – Kalliolle villi kortti Aragonin MM-osakilpailuun

Mika Kallio sykähdytti KTM:n kotikilpailussa Itävallan Red Bull Ringillä vajaa kaksi viikkoa sitten jättämällä tiimin tehdaskuskit taakseen ja nousemalla upeasti kymmenenneksi.

Talli halusi tarjota suomalaiselle uuden mahdollisuuden kisaamiseen ja sai neuvoteltua MotoGP-sarjan promoottorin Dornan kanssa Kalliolle vielä kauden kolmannen villin kortin, jonka hän tulee käyttämään Espanjan Aragonissa 24. syyskuuta.

Tietysti se oli hyvä, että saatiin vielä yksi kisa tähän lisäksi. Varmaan se osoittaa myös sen, että on tehty hyvää työtä ja tulostaso on kaikin puolin sellainen, että KTM luottaa tulosta tulevan myös nyt, Kallio toteaa tyytyväisenä.

Kallion Itävallan GP:ssä tekemä ero kärkeen on tähän mennessä KTM:n pienin, mutta hän haluaa muistuttaa, että Aragonissa tilanne on haasteellisempi.

Kun onnistui edellisessä kisassa noin hyvin, niin toki sitä odotetaan jälleen. KTM tekee nyt uusia kehitysversioita nopealla tahdilla ja vielä on epäselvää ajanko minä samalla pyörällä Aragonissa kuin tehdaskuljettajat vai tällä uudella versiolla. Paljon on vielä kysymysmerkkejä ilmassa ja kaikki ne vaikuttavat tulokseen.

Yksi on kuitenkin varmaa, Kallion kymmenes sija KTM:n kotikilpailussa teki suuren vaikutuksen tallin johtoon ja suomalainen toivookin tilanteen vaikuttavan myönteisesti ensi kauden kuvioihin. Tällä hetkellä KTM:llä on sopimus kaudesta 2018 espanjalaiskuljettaja Pol Espargaron ja britti Bradley Smithin kanssa.

Eihän se mikään salaisuus ole, että haluan päästä taas kisaamaan. Tässä on yksi näytönpaikka taas lisää. Jos pystyy jälleen jättämään muut Kotari-kuskit taakseen, niin totta kai se antaa enemmän mietittävää KTM:lle mikä ensi vuoden kuljettajakaksikko on. Itävallan viikonloppu nosti mun osakkeita paljon, kun sain kurottua eron kärkeen noin pieneksi, joten ainakin osoitettiin, että vauhti on kohdallaan.

Mika Kallio pääsee ajamaan kolmannen villin kortin kisan tällä kaudella. Kuva: Nita Korhonen

Kategoria(t): Moottoriurheilu Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *